top of page
Search

Aandacht gevraagd voor jong ondernemerschap

In de buitenhal van de Kamer van Koophandel en Fabrieken staan 32 jonge ondernemers opgesteld, die begeleid worden door Stichting Jongeren Welzijn. Bij de opening vrijdag van de Jongeren- en Informatiebeurs heeft voorzitter Rita Harlequin-Graauw aandacht gevraagd van minister Stephen Tsang van Handel, Industrie en Toerisme voor jong ondernemerschap. Vicepresident Ashwin Adhin verklaarde middels een handdruk de beurs voor geopend.


De regering is goed vertegenwoordigd bij de Jongeren Informatiebeurs. Opening werd verricht door Ashwin Adhin

Harlequin-Graauw zei zich de laatste jaren bewust te zijn geworden van de missie en visie van KKF en sprak de hoop uit dat de minister samen met de stichting en in het bijzonder KKF verder begeleiding zal geven aan deze jonge ondernemers. Stichting Jongeren Welzijn gelooft er in dat de startende ondernemers in staat moeten worden gesteld om hun projectidee verder uit te werken. Het thema van de beurs, die tot en met zondag duurt, is dit jaar Meer kennis, meer ontwikkeling.

Grootste deel vrijwilligers Naast de jonge ondernemers doen ngo’s mee die zitten in de dienstverlening, in de hulpverlening en praktisch alle groene organisaties. Milieueducatie naar de doelgroep brengen, is een van de speerpunten. Ook de universiteit doet, zij het marginaal, mee aan de beurs. Volgens Harlequin-Graauw is de Jongeren- en Informatiebeurs met 15.000 bezoekers erg groot geworden en daar is zij trots op. Ruim 60% van de beurswerkzaamheden worden uitgevoerd door vrijwilligers en daar is de stichtingsvoorzitter erg dankbaar voor. Sinds 2012 is er echter een afname te merken van de participatie van de VOS-scholen. Dit jaar heeft de stichting alles gedaan om de VOS-scholen erbij te hebben, echter zonder succes. Slechts één middelbare school doet mee.

Veel opleidingen en uitdagingen Adhin gaf aan dat met zoveel social media men zich kan afvragen of er behoefte is aan een beurs, omdat jongeren via social media makkelijk informatie zouden kunnen krijgen. Echter blijken de jongeren veel visueler te zijn ingesteld dan vroeger, waardoor de noodzaak ontstaat om de informatie ook visueel en interactiever te brengen. Daar leent de beurs zich heel goed voor. Adhin merkte op dat er heel veel interessante issues zijn voor de minister van Onderwijs, Lilian Ferrier, die aangegeven heeft dat ze veel verandering wil brengen. Er zijn heel veel opleidingen bijgekomen, maar evenzovele uitdagingen.

“Als we fricties zien en de mensen komen op straat, dat heeft allemaal te maken met veranderingen. Maar als de verandering ten behoeve is van verbetering, dan zeggen we: frictie is geen probleem. We mogen het oneens zijn, we agree to disagree, we hoeven het niet over alles eens te zijn. Maar die verandering gaat moeten komen. Binnen het onderwijs gaat nog heel wat moeten veranderen”, kondigde Adhin aan. Hij stelde de vraag wie de economie gaat draaien. Suriname heeft heel veel knappe mensen van onder meer de universiteit, maar volgens Adhin moeten we de HBO- en MBO-opleidingen als economic drivers niet vergeten, want er zijn skills nodig om een land te kunnen opbouwen.Bron: starnieuws.com

15 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page