top of page
Search

Abdoel veroordeelt 'oranje getint' incident tegen VP

"De herrieschoppers woensdagavond op het veld van Kemal Dewaker blijken daadwerkelijk aanhangers te zijn van de 'orange movement'. Vicepresident (vp) Ashwin Adhin is op zeer grove wijze publiekelijk beledigd. Belangrijk is dat nu een diepgaand politioneel onderzoek gaande is. Ik hoop dat na het onderzoek, indien blijkt dat men wet en regel heeft overtreden, de justitiële autoriteiten keihard corrigerend optreden". Dit zegt Assembleelid Amzad Abdoel (NDP) om een reactie gevraagd aan Starnieuws.

Abdoel keurt het af dat de vp op deze manier is bejegend door een handvol herrieschoppers. Dit is nog erbij gebeurd op een gezegende avond waarbij de Holika-verbranding plaatsvond als symbool van de overwinning van het goede op het kwade. "Op een avond waarbij wij moraal en ethiek zo hoog mogelijk proberen te houden en dat ook overdragen aan onze kinderen."

"Erger nog is dat de oranje partij die de nationale conferentie over moraal en ethiek gehouden heeft hierachter schijnt te zitten. Hoe triest zal het niet zijn om mensen zo tot haat en moreel verval aan te zetten," merkt Abdoel op. "Ik begrijp dat met de vicepresident als lijsttrekker van NDP Wanica de oranje partij een groot probleem heeft, maar zulke scenario's zijn below the belt. Het volk zal wel hierop antwoorden op 25 mei 2020. Ik blijf wel volgen wat het resultaat zal zijn van het justitieel onderzoek," stelt de politicus.

Reactie Gajadien VHP-ondervoorzitter tevens Assembleelid Asiskumar Gajadien om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat hij de samenleving feliciteert met de kritische houding, maar wijst vulgair taalgebruik, waar dan ook, af. De NDP-top moet volgens de politicus wel aan zelfreflectie doen. De president gebruikt in De Nationale Assemblee ook woorden als 'franchepane'. Hij heeft volksvertegenwoordigers bejegend als 'varkens'. "Wat verwacht je dan van het volk", stelt Gajadien.

De VHP vindt dat het volk mondiger wordt en zich op verschillende manieren uit. Ze zijn vrij in het uiten van hun mening, maar krachttermen worden afgekeurd. Gajadien ontkent beschuldigingen dat hij of de VHP dit incident in elkaar heeft gezet. Mensen zijn bijzonder ontevreden en het gebeurde is volgens Gajadien daar een uiting van.

Reactie vicepresident “Eenieder mag kritiek hebben op de regering maar wij moeten ten allen tijde normen en waarden hooghouden”, is de reactie van de vp tegenover het Nationaal Informatie Instituut. Adhin zegt altijd respectvol om te gaan met mensen om zich heen. Hij zal hier niet van afstappen, omdat hij gelooft dat zijn voorbeeld navolging behoeft.

De vp is er niet over te spreken dat landgenoten zich op dusdanige wijze hebben uitgelaten. Het is volgens hem vreselijk dat scheldwoorden in bijzijn van kinderen en jongeren zijn geuit. “Dit is betreurenswaardig” keurt de vp het gedrag af. Het kan er bij de vp niet in dat dit voorval zich voordeed aan de vooravond van Phagwa. “Tijdens Holi zou juist alle negativiteit op de brandstapel moeten”.


Bron: Starnieuws


12 views0 comments

Comments


bottom of page