top of page
Search

Adhin belooft samen met particulieren herbouw bedevaart

Vice-President Michael Ashwin Adhin heeft beloofd dat de gebouwen van het bedevaartsoord te Weg naar Zee die afgebrand zijn, zullen worden herbouwd. Hij heeft zich vanmorgen georiënteerd bij het oord. Adhin heeft ook de hulp ingeroepen van particulieren. Soeparmin Djojobesari van de Djojo bedrijvengroep is bereid gevonden om hulp te bieden.

Djojobesari die zich ook ter plekke heeft georiënteerd, zegt aan Radio ABC dat hij van plan is om een nieuw gebouw op te zetten in staalconstructie. Er is veel hout op het complex wat het brandgevaar groter maakt. Eerder is het bejaardencomplex afgebrand. De ondernemer, die van Commewijne is, helpt in diverse districten met sociale projecten. Hij zegt op deze manier terug te geven aan de gemeenschap. Hij kijkt niet naar etniciteit of geloof. Waar er nood is en hij hulp kan verlenen, doet hij dat.

De vicepresident zegt aan Clifton Limburg in Bakana Tori dat de eerste opvang al in orde is gemaakt door de regering. De mensen krijgen assistentie waardoor hen niks tekort komt. Hij heeft het bedrijfsleven ingeschakeld voor herbouw van het oord. Adhin is sinds de brand zondagavond bezig met deze kwestie. Hij heeft aangegeven dat er duurzaam herstel komt van de plek.

Eerder op de dag zei pandit Ramon Bajnath, voorzitter van de Stichting Bedevaartsoord, dat hij verwacht dat er hulp zal komen vanuit de samenleving. Hij schat dat de schade meer dan een miljoen SRD is. Het gedeelte waar de diensten (poedja) worden gehouden, is geheel afgebrand. Zijn woongedeelte, de grote keuken en twee voertuigen zijn in de vlammen opgegaan. Daarnaast zijn spullen die opgeslagen waren, vernietigd door de brand. Het is een zware slag voor de geestelijke, maar hij verwacht deze te boven te zullen komen met steun van de gemeenschap. Bron: Starnieuws


3 views0 comments

Commentaires


bottom of page