top of page
Search

Adhin ontvangt verslag Nationale Commissie Jubileumjaren

PARAMARIBO - De werkzaamheden van de Nationale Commissie Jubileumjaren 2018 lopen ten einde. In het kader hiervan heeft een vertegenwoordiging van de commissie bestaande uit Henk Herrenberg, Marlon Powel en Aniel Manurat op donderdag 27 juni j.l. een foto verslag overhandigd aan de Vice-President van Suriname Michael Ashwin Adhin. Het foto verslag bevat een selectie aan foto's van de verschillende activiteiten die zijn georganiseerd ter herdenking van 145 jaar Hindustaanse Immigratie, 155 jaar Keti Koti en 165 jaar Chinese Immigratie het afgelopen jaar.


In totaal zijn er gedurende de verschillende activiteiten ruim 9000 foto's gemaakt waarvan iets meer als de helft is opgenomen in het foto verslag. Volgens Herrenberg tonen de foto's in het verslag duidelijk de waarde aan die Suriname heeft als multi-etnisch en multicultureel land. Hij geeft aan dat de verschillende culturele activiteiten niet eerder op zo een gezamenlijke manier zijn vastgelegd, wat het foto verslag tot een unicum maakt. Het verslag en de hele database met foto's zijn intussen aangeboden aan het Nationaal Archief.


Volgens Vice-President Michael Ashwin Adhin halen wij als Surinamers vaker aan dat we gezegend zijn met een multiculturele en multi-etnische samenleving, maar beseffen we vaak zelf niet helemaal hoeveel waarde deze eenheid in diversiteit bevat. Het foto verslag laat je hier in elk geval even bij stilstaan. Hij hoop daarom ook dat de aanpak voortgezet zal worden en dat we als samenleving steeds bewuster worden van onze culturele rijkdom. Hij uitte ook zijn dankbaarheid naar de commissie. "We hebben een mooi resultaat neergezet', aldus Adhin, 'laten we er nu niet mee stoppen maar doorgaan'. De commissie die reeds de verschillende stakeholders van een exemplaar van het foto verslag heeft voorzien zal nog een overhandiging doen aan de President van Suriname, waarna zij officieel zal worden ontbonden.
23 views0 comments

Comments


bottom of page