top of page
Search

Adhin: Regering gaat door met kruistocht tegen corruptie

De regering heeft bij monde van Vice-President (vp) Michael Ashwin Adhin in De Nationale Assemblee aangegeven dat alle informatie over de vermeende corruptiezaken een jaar geleden reeds verstrekt is aan procureur-generaal (pg) Roy Baidjnath Panday. De ordners met informatie en de brieven zijn ook afgestaan aan het college. Indien er meer informatie nodig zou zijn, is de regering ook bereid deze te geven. De bal ligt op de helft van de pg.

Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën was ook bevreemd over dat de pg Assembleelid Carl Breeveld (DOE) had geschreven dat hij op aanvullende informatie van de regering wachtte. De bewindsman zei maandag in De Nationale Assemblee dat alle informatie al naar het Openbaar Ministerie is gestuurd. Om dit te staven werden de stukken door de vp overhandigd aan de volksvertegenwoordiging.

President Desi Bouterse had dossiers gestuurd naar de pg over corruptiezaken rond - Telesur - Naschoolse opvang - Aankoop ambassadegebouw in Frankrijk - Carifesta - Stichting Bosbeheer en Bostoezicht - Scheepvaart Maatschappij Suriname. De president zei toen dat niet naar de regering moet worden gekeken, maar aan de pg gevraagd moet worden waarom de zaken niet onderzocht worden. Op grond van deze opmerking heeft Breeveld het hoofd van het Openbaar Ministerie aangeschreven. Bron: Starnieuws

9 views0 comments

Comments


bottom of page