top of page
Search

Gefaseerde versoepeling Covid-19 maatregelen


President Desiré Delano Bouterse heeft in een televisietoespraak op zaterdag 9 mei 2020 een vijftal aangepaste maatregelen aangekondigd, dit met inachtneming van de specifieke Surinaamse situatie.


  1. In samenspraak met het Traditioneel Gezag is besloten om de lockdown op de grensrivieren Lawa, Marowijne en Tapanahony met tenminste één week te verlengen, tot zondag 17 mei 2020.

  2. De totale lockdown op deze rivieren wordt echter omgezet in een partiële lockdown van 06.00 uur ‘s avonds tot 06.00 uur ‘s morgens. De grenzen blijven echter gesloten en oversteken naar de buurlanden is verboden.

  3. De partiële lockdown in de rest van Suriname wordt met ingang van zondag 10 mei aangepast en zal vanaf deze datum gelden van 11.00 uur in de avond tot 05.00 uur in de ochtend. De publieke gezondheidsmaatregelen blijven onverminderd van kracht. Dat wil zeggen dat de hygiënemaatregelen blijven gelden: handen wassen, niezen of hoesten in de armholte, als ook 2 meter afstand houden van elkaar.

  4. De samenscholing wordt verruimd tot een maximum van 50 personen, MITS de orde- en hygiënemaatregelen in acht worden genomen. De crèches blijven nog gesloten én de bussen mogen nog niet rijden.

  5. Rekening houdende dat de gezondheidsvoorschriften strikt zullen worden nageleefd, zullen de opvangcentra voor junioren als ook die voor senioren burgers toegestaan worden om vanaf 17 mei wederom gelimiteerd familiebezoek te ontvangen.


Het Nationaal COVID-19 Management Team zal vanaf maandag 11 mei gesprekken voeren met organisaties om aan te geven aan welke voorwaarden zij moeten voldoen om hun operaties weer te mogen opstarten. Het gaat hier onder andere om de horeca, sportcentra, religieuze organisaties, vermakelijkheidsgelegenheden en de transportsector.

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur werkt op dit moment een plan uit om tenminste de examenklassen, op alle niveaus, vanaf 1 juni weer te starten.

42 views0 comments

Comments


bottom of page