top of page
Search

Ingebruikname Desire Delano Bouterse Highway

Vice-President Michael Ashwin adhin feliciteert het volk van Suriname met de 9,5 km lange nieuwe Desiré Delano Bouterse Highway die op vrijdag 15 mei officieel in is gebruik genomen. Tijdens de opening van de nieuwe highway sprak de President van de Republiek Suriname Desire Delano Bouterse van een knap staaltje vakmanschap. Volgens de President is er in de afgelopen maanden hard gewerkt om deze weg aan te leggenen mag het eindresultaat er wel zijn. De nieuwe highway zal een belangrijke verkeersader zijn voor Para en omgeving en zal zorgen voor een vlotte doorstroming van het toenemende verkeer van en naar de Johan Adolf Pengel Internationale Luchthaven.


Door middel van deze weg wordt er verder ook 5000 hectare aan plantages ontsloten en wat ook de sociale ontwikkeling van Suriname zal vergroten. Zo werd aangeduid op de te verwachten bouw van woon en leef centra. Het staatshoofd belichtte ook het economische voordeel dat ontlokt zal worden. Volgens hem was de highway een van de randvoorwaarden voor de verdere groei, lokale productie en succesvolle export. “Het ligt nu aan de lokale ondernemers om van het maximale voordeel gebruik te maken,” ging de President verder. Hij toonde zich hoopvol gestemd voor de toekomst van het district Para én die voor de hele natie.


Het staatshoofd bracht in herinnering dat er in 1980 een duidelijke ontwikkeling blauwdruk is neergelegd. “Het betrof een model dat ook andere landen kunnen gebruiken. In deze blauwdruk is gezegd dat 50% van al onze inspanningen in de productie gestopt zullen worden, 25% in de infrastructuur en 25% in de sociale sector.” Hierbij was gesteld dat de infrastructuur zal bijdragen aan de productiesector. Het staatshoofd onthulde ook dat er een projectplan klaar ligt voor een wegverbinding van Kaaimangrasi naar de Oost-Westverbinding. De Vice-President Michael Ashwin Adhin mocht samen met de President en andere leden van het regerings de officiele opening doen van deze weg.
43 views0 comments

Comments


bottom of page