top of page
Search

Michael Ashwin Adhin naar 31ste tussentijdse CARICOM Staatshoofden vergadering


31ste tussentijdse Caricom Staatshoofden vergadering

De Vice-President van Suriname Michael Ashwin Adhin neemt van 18 - 19 februari 2020 deel aan de 31ste tussentijdse Vergadering van CARICOM Staatshoofden en Regeringsleiders in Barbados. Vice-President Adhin zal tijdens deze vergadering president Desiré Delano Bouterse vertegenwoordigen.


Hoog op de agenda staat de implementatie van de CARICOM Single Market & Economy (CSME). Tijdens de vergadering zal de Vice-President o.a. rapportage doen van de verschillende bilaterale initiatieven ter invulling van de samenwerking op onder andere het gebied van landbouw, veeteelt en visserij, als mogelijke bijdrage aan de duurzame ontwikkeling van de regio.


Ook zullen de leiders tijdens deze topontmoeting de aandacht vestigen op diverse vraagstukken zoals de stand van zaken met betrekking tot de implementatie van CSME, actuele geopolitieke aangelegenheden, volksgezondheid, waaronder een regionale benadering voor wat betreft het COVID-19, veiligheid alsook een digitale strategie voor CARICOM. Aan de orde komt ook het partnerschap van CARICOM met het Afrikaanse continent en andere relevante samenwerkingsverbanden.


Voorts is er voorafgaand aan deze vergadering een speciale ontmoeting van ministers van Buitenlandse Zaken ter bespreking van diverse vraagstukken. De Minister van Buitenlandse Zaken van Suriname, Yldiz Pollack-Beighle, zal aan deze vergadering deelnemen.


22 views0 comments

Comments


bottom of page