top of page
Search

Nieuw hoofdbestuur NDP

"A tigri boos. Wreed." De herkozen NDP-voorzitter, president Desi Bouterse, zei dat wanneer de tijger niet in een land is, gebeurt er heel wat. "Konkoni e pley piano". Mensen denken dat ze 28 en 30 zetels kunnen halen. "Maar a tigri doro now en a tigri atibron." Bouterse zei tijdens de massameeting in Ocer vrijdag dat het een tijdje stil is geweest rond de NDP. Nu is er een hoofdbestuur gekozen na 72 interne verkiezingen. "Omdat wij stil waren dachten mensen dat wij er niet waren, maar tan tiri a no don".

Bouterse zei dat de politieke trein soms ergens stopt. Mensen stappen uit en anderen stappen in. Hij merkte op dat de trein recentelijk gestopt is en een NDP'er is uitgestapt. Hij had het over Lucille Hardenberg, tot voor kort NDP coördinator Coronie, die besloten heeft de VHP te ondersteunen. Bouterse hoopt dat zij daar vrede heeft en riep de NDPers op om na vandaag niet meer over haar te praten.

Terwijl eentje uitstapt, komen honderden anderen de partij ondersteunen, zei Bouterse. Hij somde een waslijst op van mensen uit de ABOP die uit verschillende districten door partijleden zijn aangemeld bij de NDP. Hetzelfde geldt ook voor honderden personen uit Pertjajah Luhur. Uit Saramacca zijn er ook honderd VHPers naar de paarse partij gekomen. De NDP-topman zei dat er een speciale vergadering gehouden zal worden om de mensen te verwelkomen, nadat alles is gecontroleerd. Er zijn nog meer verrassingen maar die houdt hij voor een andere keer, wanneer hij er zeker van is dat alles helemaal in orde is voor hij de huid van de beer verkoopt.

De partijleider vroeg de NDPers om mensen niet uit te schelden, ook al hebben ze vicepresident Ashwin Adhin verkeerd bejegend. Ook op social media worden NDPers de hele dag uitgescholden en onwaarheden worden gespuid. Bouterse zei dat de partij zich niet moet laten afleiden en netjes moet blijven. Hij riep zijn partijgenoten op om in eenheid met elkaar op te trekken en elkaar niet af te kraken. Bouterse zei dat de partij verder zal groeien en het aantal van 125.000 leden zal volgens hem uitgroeien tot 130.000 en 135.000. Bron: Starnieuws


65 views0 comments

Comments


bottom of page