top of page
Search

Onthulling Naambord Pt. I. Tilakdharie school

Updated: Aug 26, 2019


Onthulling naambord Pt. I Tilakdharie School

Op 8 Augustus 2019 vond de onthulling van het nieuw Naambord van de Pt. Tilakdharie school door de Vice-President Michael Ashwin Adhin plaats. De school die voorheen de Pt. Ramadhar 1 school (GLO) van de Vereniging Arya Dewaker te Bakkie Weg 3 heette, is op deze dag vernoemd naar Pandit I. Tilakdharie en heet voortaan de Pt. I. Tilakdhari School.


Het nieuwe naambord is onderdeel van een project opgezet door de ARYA DEWAKER waarbij er blijk van waardering wordt gegeven aan Pandit Tilakdharie. De Pandit heeft zich ontzettend ingezet voor de Arya Dewaker en voor de gemeenschap in het algemeen. De Arya Dewaker geloofd erin dat grootheden en anderen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de samenleving de nodige erkentelijkheid moeten krijgen, ze mogen niet vergeten worden, vandaar dat ervoor is gekozen de Pandit op deze manier te eren. Zo worden ook anderen geïnspireerd en gemotiveerd zich dienstbaar op te stellen en door te gaan met het sociaal werk waar ze mee bezig zijn.


Ook Vice-President Michael Ashwin Adhin geloofd erin dat grote zonen en dochters van Suriname gewaardeerd moeten worden. "We moeten onze kracht als Surinamers, het dienstbaar zijn voor elkaar en ons land, veel beter gaan beseffen", aldus Adhin. Wat wij geven aan een ander krijgen wij als mens vele malen terug. Hij stelde het ook enorm op prijs dat de waardering pre-mortem geschiedde, zodat de pandit als levende legende ook nog verder kan dienen als inspiratie voor anderen Voor Adhin was het ook een hele eer om de onthulling te doen op een voor hem persoonlijk bijzondere dag, namelijk het tienjarig jubileum van zijn huwelijk. De Vice-President deed op deze dag ook de toezegging voor sponsoring van de Mediatheek van de school en het aanpassen van de parkeerplaats van de school.

Voor meer foto's van de feestelijke onthulling van het naambord, klik hier.

12 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page