top of page
Search

Prof. Hubert Rampersad toont respect voor Ashwin Adhin

Professor Hubert Rampersad had vorige week een beleefdheidsbezoek gebracht aan minister Ashwin Adhin en hem bij die gelegenheid zijn boek “Authentic Governance; Aligning Personal Governance with Corporate Governance” overhandigd.

Het boek gaat over ‘sustainable good governance’ in relatie tot visionair en spiritueel leiderschap en is begin dit jaar door de toonaangevende wetenschappelijke uitgever Springer Verlach uit New York wereldwijd gepubliceerd.

Het voorwoord van de Arabische versie van dit boek is geschreven door Dr. Fahad AlMubarak, Governor Centrale Bank van Saudi-Arabië en Rasheed M. AlMaraj, Governor Centrale Bank van Bahrain. Rampersads nieuwste boek “Authentic Personal Brand Coaching; Entrepreneurial Leadership Brand Coaching for Sustainable High Performance” is onlangs ook vanuit Amerika gepubliceerd. Het voorwoord van de Chinese editie van dit boek is geschreven door de president/chairman/CEO van Lenovo (‘s werelds grootste computerbedrijf).

Deze eerste officiële ontmoeting met minister Adhin was een echte eye-opener voor Rampersad.

Rampersad: “Ik was in het verleden goed bevriend met Jnan en Herman Adhin. Met name Jnan Adhin was met zijn spiritueel denken zijn tijd ver vooruit. En nu na ruim 20 jaar staat er een andere Adhin op en brengt het denken van Jnan op nog grotere hoogten en koppelt dit op holistische en innovatieve wijze aan visionair en efficiënt overheidsmanagement. Hij doet dit op een organische, authentieke en effectieve wijze die geen enkel andere politieke leider in Suriname ooit heeft gedaan. De voorlopige resultaten hiervan zijn duidelijk zichtbaar in de samenleving.

Velen voor hem en voor Bouterse hebben gehallucineerd (visie zonder actie is hallucinatie). Wat ook diepe indruk op mij heeft gemaakt en respect bij mij heeft afgedwongen is het feit dat zijn emotionele intelligentie goed in balans is met zijn spirituele en intellectuele intelligentie, waardoor hij niet alleen slim is, maar ook visionair, innovatief, creatief, communicatief, proactief, respectvol en niet arrogant.

Hij heeft zijn strategische visie voor Suriname met me gedeeld en op basis hiervan ben ik ervan overtuigd hij samen met Desi Bouterse in staat is duurzame economische ontwikkeling en meer welvaart in de komende jaren te creëren. Geen wonder dat Bouterse hem een top positie in zijn kabinet in het vooruitzicht heeft gesteld. Op basis van zijn bovengenoemde leiderschapskwaliteiten, managementtalenten, drive, durf, moed, visie, zelfvertrouwen en daadkracht is hij in staat elke topfunctie in de regering effectief te vervullen, ongeachte zijn relatief jonge leeftijd. En dit maakt zijn visieloze en kortzichtige opponenten erg zenuwachtig.

Ashwin Adhin is een leider van de toekomst en deze zijn heel erg schaars in Suriname. We moeten zulke leiders koesteren in het belang van een beter Suriname en niet kortzichtig zijn en krabbenmentaliteit tonen door hem onderuit en uit balans te halen, zoals diverse opponenten in de afgelopen weken hebben geprobeerd”.

Rampersad is momenteel ook hier in het kader van het afstuderen van zijn BS/MBA studenten aan de Technological University of Americas te Paramaribo (www.tua.university). Zijn universiteit is deels gefocust op online distance learning, waarbij studenten rustig naast hun werk, in hun vrije tijd vanuit thuis, op hun gemak en in hun eigen tempo kunnen studeren en hierdoor work-life balance creëren, waardoor ze naast hun studie genoeg tijd hebben voor hun werk en hun familie, vrienden, gezin, hobby’s. Ze studeren volgens Rampersad hierdoor veel effectiever, sneller en plezieriger dan studenten die in de schoolbanken zitten. TUA-studenten die face to face les willen kunnen deze krijgen in de moderne collegezaal aan de Bindastraat.

Rampersad: “Je bent nooit afgestudeerd. Om succesvol te zijn moet je life long leren en leren moet plezier zijn en gelinkt zijn aan je passie. Hierdoor ga je al je grote dromen heel snel realiseren en gaat niemand je kunnen stoppen, zoals bij Ashwin Adhin het geval is. Hij gaat als een trein die niet te stoppen is”. Bron: GFC nieuws


6 views0 comments
bottom of page