top of page
Search

Culturele diversiteit Suriname's grootste exportproduct

Updated: Sep 28, 2018

Ashwin Adhin had gistermiddag op zijn kabinet gesprekken gevoerd met de vertegenwoordigers van de rastafari-gemeenschap in Suriname. Het gaat in dezen om de organisaties: Rastafari Medican Campus Suriname, The Twelve Tribes of Israel, Bobo Shanti en Stichting Rastafari Makandra.

Ashwin Adhin ontmoet grootste Rastafari groepen in Suriname

De vicepresident wilde van de rastafari-delegatie weten wat haar plannen zijn en hoe zij kan bijdragen aan de culturele diversiteit in het land. De rastafari is een van de spirituele geloofsovertuigingen.


Volgens Adhin is de culturele diversiteit in Suriname het grootste exportproduct. De rastafari-delegatie heeft de problemen aangekaart, waarmee zij te kampen heeft. Een van punten is de erkenning en de acceptatie op bepaalde gebieden.

Volgens de grondwet heeft elk individu de vrijheid om zijn religie te beleven en het religiebeleid valt rechtstreeks onder het Ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza). Zaken die Biza regarderen, zal het ministerie afhandelen, stelt Adhin.


De CEO van Rastafari Medican Campus Suriname (RMCS), Journey Huyck, heeft tijdens dit gesprek zijn visie kenbaar gemaakt over de erkenning van de organisatie alsook de acceptatie. De groep pleit voor een plek waar zij zich op zowel spiritueel als educatief niveau bezig kan houden.


Ook is hij de mening toegedaan dat de groep zich beter moet organiseren, zodat zaken goed aangepakt kunnen worden. Adhin gaf op zijn beurt te kennen dat de rastafari-gemeenschap de nodige ondersteuning zal krijgen vanuit de regering.


Bron: srherald.com

4 views0 comments

コメント


bottom of page