top of page
Search

Safe City-project heeft lange termijnvisie

Het Safe City-project mag gezien worden als een duurzame investering die de regering gepleegd heeft met een lange termijnvisie. Dit zei vicepresident Ashwin Adhin afgelopen zaterdag tijdens de oplevering van dit project. Met dit project wil de overheid de sociale controle in een positieve zin op gang brengen.


Het is een zichtbaar, maar bovenal een voelbaar resultaat waarmee we allemaal trots op mogen zijn, aldus Adhin. De beelden van al die driehonderd camera’s die in de verschillende delen van Paramaribo zijn geplaatst, zijn indrukwekkend.

Hij zei bijzonder onder de indruk te zijn van het neergezette werk dat het telecommunicatiebedrijf Telesur samen met de commissie van E-Government met ondersteuning van de internetgigant Huawei uit China heeft kunnen uitvoeren. De beelden die opgestuurd zullen worden naar het Command Center kunnen goed gebruikt worden voor de aanpak van de criminaliteit alsook om zaken te voorspellen.

De politie kan niet tegelijkertijd overal zijn. Het Safe City-project zal ook een bijdrage leveren aan het goede werk dat zij dagelijks verricht voor land en volk.

Adhin liet weten dat de regering geloof heeft in dit project, omdat zij weet dat het voor rust kan zorgen bij de gemeenschap wanneer zij weet dat er op haar wordt gelet. Hij verwacht geen negatieve reactie vanuit de gemeenschap, omdat het controleren van daden van personen op specifieke zaken geen nieuw fenomeen is in de wereld.

Ook is de dataverzameling van groot belang om zaken te voorspellen. Dit project zal daar ook een bijdrage aan leveren.

Volgens de bewindsman is dit een van de kansen die de regering heeft kunnen benutten te midden van een crisis. Veiligheid is staatszorg, aldus de vicepresident. Bron: SR Herald


7 views0 comments

Comentarios


bottom of page