top of page
Search

SDI levert eerste groep diplomaten af

Het Suriname Diplomaten Instituut (SDI) heeft haar eerste groep diplomaten afgeleverd. Deze eerste groep geslaagden van het SDI heeft zijn certificaat in ontvangst mogen nemen. Dit heuglijk feit voltrok zich op woensdag 19 december 2018, in het Institute for Graduate Studies and Research gebouw (IGSR). De proclamatie van dit instituut vond plaats op 19 december 2017.Vice-president (vp) Michael Ashwin Adhin, die ook aanwezig was tijdens de ceremonie, gaf aan dat er voor het SDI een cruciale rol is weggelegd. “Conform artikel 6 van de wet op de buitenlandse dienst, is het SDI opgericht met het oog op de behoefte aan goed opgeleide diplomaten met voldoende bagage, die zich kunnen aanpassen aan de moderne ontwikkelingen, rekening houdend met de nationale behoeften en dynamische lokale omstandigheden die tevens onder invloed staan van het veranderende internationaal politiek-economisch landschap”, sprak de vp. Verder onderstreepte vice-president Adhin dat deze diplomatenopleiding bijdraagt aan de fundamentele onderrichting, maar dat een ware beheersing van de opgedane kennis en kunde voor een groot deel zal afhangen van de eigen inzet, opgedane ervaring en de toewijding om te blijven leren. Volgens de vp staat het verkregen certificaat voor de vele opofferingen die zijn gemaakt en de vastberadenheid om door te zetten tot het eind, te midden van de vele uitdagingen.

De cursus coördinator, ambassadeur John Kolader, sprak van een belangrijke gebeurtenis en een mijlpaal voor het ministerie van Buitenlandse Zaken. De ambassadeur feliciteerde de studenten met dit heugelijk feit en liet weten dat zij een enorme bagage aan kennis hebben meegekregen.

Voor de studenten was vooral de stageperiode een leerrijke aanvulling op het theoretisch deel, met voldoende ruimte om ervaringen uit te wisselen en diplomatieke kennis te verbreden. China, Marokko, Panama en Rusland zijn de landen geweest waar een deel van de studenten naartoe is gegaan voor hun stageperiode. Een ander deel heeft stage gelopen in Suriname en wel op het ministerie van Buitenlandse Zaken. Van de 53 ingeschreven studenten kregen 38 een certificaat.


Bron: deboodschap.today

9 views0 comments

Comments


bottom of page