top of page
Search

Stanvaste Training en Empowerment Institute for Women

Voor de vrouwen met politiek-bestuurlijke ambities alsook vrouwen met interesse in sociaal-maatschappelijke activiteiten zijn er nu meer mogelijkheden om deze skills aan te leren of aan te scherpen. OP 8 maart vond de lancering plaats van het 'Stanvaste Training en Empowerment Institute for Women'. De launch werd gedaan samen met Rachel Koningsbloem- Pinas voorzitter van het instituut, vertegenwoordigers van de Nationale Assemblee, de Minister van Justitie en Politie.


Het instituut is een initiatief van de NDP Young Women en zal trainingen en cursussen aanbieden gericht op de vrouw. Ook zal het instituut haar trainingsprogramma richten op politiek- bestuurlijke onderwerpen alsook sociaal maatschappelijke onderwerpen. Behalve trainingen zullen er ook thema- en netwerk avonden gehouden worden voor vrouwen. Het is de bedoeling dat elke vrouw, uit elke laag van de bevolking gebruik moet kunnen maken van de training.


'Stanvaste Training en Empowerment Institute for Women is speciaal in het leven geroepen omdat de organisatie van mening is dat de Surinaamse vrouwen vol potentie zitten en nog meer kansen en platformen verdienen om zich verder te ontwikkelen.

Vice-President Michael Ashwin Adhin juicht het initiatief toe van de organisatie toe. “Hoe meer versterkte vrouwen wij hebben, hoe groter hun bijdrage kan zijn in de verdere ontwikkeling van Suriname. Ik wens het Instituut en de leiding heel veel succes en ben verzekerd dat wij, mannen en vrouwen, met de handen samen gespannen kunnen bouwen aan een mooi Suriname’’, stelt Adhin.


Op vrijdag 12 maart vindt de eerste activiteit plaats, een informatie bijeenkomst met betrekking tot het COVID-19 in samenwerking met het BOG. De organisatie vindt het belangrijk dat de gemeenschap voldoende geïnformeerd is over het virus en dat deze doorgegeven wordt door de officiële instanties.
63 views0 comments

Comments


bottom of page