top of page
Search

Uitreiking grondbeschikkingen Altona

Op 31 januari, heeft Vice-President Michael Ashwin Adhin de eerste van de grondbeschikkingen op Altona uitgereikt. Hiermee wordt de achterstand van circa 30.000 aanvragen in het district Wanica deels ingehaald. Bij de uitreiking zijn voornamelijk jongeren in aanmerking gekomen voor een bereidverklaringen (BV’s) voor een perceel op het Altona-project te Vredenburg. Hiermee geeft de regering Bouterse/Adhin invulling aan haar streven om de jongeren die zich nog moeten opbouwen alvast een stukje zekerheid te bieden.


De komende periode zullen er bereidverklaringen worden uitgereikt voor de in totaal 2300 kavels, die zullen komen op het Altona-project. Volgens de Vice-President stopt de huidige regering veel energie in het huisvestingsbeleid in Suriname. Hij benadrukte dat er ook veel wordt geïnvesteerd in het wegwerken van onzekerheid bij mensen. De onzekerheden komen vooral door de negatieve energie die mensen stoppen in het verspreiden van valse berichtgevingen. De Vice-President riep de Surinaamse samenleving op tot meer waardering voor het werk dat de regering verzet en om gezamenlijk te werken aan de ontwikkeling van ons land.


De uitreiking van de BV’s voor het Altona-project volgde een dag nadat er in het ressort Kwatta, eveneens in Wanica, reeds 750 beschikkingen waren uitgereikt. De afgelopen 9 jaar zijn er landelijk ruim 50.000 beschikkingen uitgereikt; niet op basis van etniciteit of politieke kleur, maar op basis van behoefte.
24 views0 comments

Comments


bottom of page