top of page
Search

Veiligheidsgevoel in Wanica krijgt een boost

Vice-President Michael Ashwin Adhin: " Het veiligheidsgevoel in Wanica krijgt een boost". De ontwikkeling in Wanica neemt toe en daarom is het belangrijk ook de veiligheid in dit district op te voeren. Met het Safe City Project dat op vrijdag 21 februari gelanceerd werd zijn er nu op 20 locaties in Wanica in totaal 60 camera’s in gebruik genomen, welke ervoor moeten zorgen dat de veiligheid in dit district een boost krijgt.


Volgens de Vice-President is er Wanica een bedrijvig district dat in rap tempo verder gaat met ontwikkeling, opzetten van bedrijven en het opzetten van woonwijken. Deze groei van het district maakt dat ook het veiligheidsaspect extra aandacht behoeft, die nu door middel van het Safe City project geboden kan worden. Het Safe City project heeft vanaf de opstart in 2018 in Paramaribo met 100 cameras intussen zijn nut getoont. Met behulp van dit nieuwe camera systeem zijn er al meer dan 270 misdaadzaken en verkeersovertredingen opgelost. Van januari tot februari 2020 dit jaar zijn er meer dan 70 zaken opgelost met behulp van de camera beelden. Overall heeft het project eraan bijgedragen dat er een daling is in de criminaliteitscijfers van 15%.

Bij het Safe City project dat vanwege zijn uitbreiding nu Safe Suriname genoemd wordt is ook gedacht aan de privacy van de burgers. Zo worden de camerabeelden nauwkeurig en zorgvuldig opgeslagen. Behalve Paramaribo en Wanica zijn er ook in Marowijne camera's in gebruik. Het is de bedoeling dat er de komende periode op meerdere locaties in de overige districten camera installaties geplaatst zullen worden.31 views0 comments

Comments


bottom of page