top of page
Search

Versoepeling lockdown maatregelen

De totale lockdown wordt per zondag 21 juni versoepeld. Dit gaf President Desire Delano Bouterse aan in zijn televisietoespraak op 20 juni 2020 in het kader van COVID-19 in Suriname. Tegelijkertijd zullen er vanuit overheidszijde enkele maatregelen worden getroffen om een piek in de besmettingen besmettingen met het COVID-19-virus in Suriname te voorkomen.


De maatregelen die zullen gelden, zijn:


  1. De totale lockdown wordt opgeheven met ingang van zondag 21 juni 2020, vanaf 05.00 uur. Vanaf dit moment zal de beperking van bewegingsvrijheid weer gelden van 20.00 uur tot 05.00 uur de volgende ochtend.

  2. Bedrijven en organisaties kunnen wederom hun normale openingstijden aanhouden met in acht neming van de sociale afstanden, handen wassen en mond- en neusbedekking dragen. Uiteraard rekening houdend dat eenieder om 20.00 uur weer thuis is.

  3. De volgende sectoren blijven gesloten voor het publiek, te weten: hotels, casino’s, gebedshuizen, overdekte groenten-, fruit-, vlees- en vismarkten, bordelen en bars.

  4. Overdekte sportscholen blijven gesloten. Indien sportactiviteiten in de open lucht worden georganiseerd zal men de algehele hygiëne voorzorgsmaatregelen in acht moeten nemen. Contactsporten blijven verboden.

  5. Voor restaurants is de afhaal- en meeneem service weer mogelijk.

  6. Bewoners van bejaarden- en kindertehuizen worden toegestaan om bezoek te ontvangen; met dien verstande dat elke bewoner slechts één bezoeker per dag mag ontvangen.

  7. Binnenlandse vluchten van personen en goederen worden onder stringente richtlijnen toegestaan.

  8. Bij elke maatregel zullen de algehele hygiëne voorzorgsmaatregelen blijven gelden. Dit betekent dat men de sociale afstand moet bewaren, frequent de handen wast en mond- en neusbedekking draagt. De samenscholing blijft gesteld op maximaal vijf personen.


Het staatshoofd benadrukt dat de opheffing van de totale lockdown niet betekent de vrije oversteek over de grenzen is toegestaan. “Al onze grenzen blijven gesloten. De operatie ‘Drin Dresi Wakti Siki’ wordt gecontinueerd. De patrouilles op rivieren en bij controleposten te Stolkertsijver, Redi Doti, Stuwmeer en Krakka worden versterkt met immigratieofficieren.”


President Desire Delano Bouterse geeft verder aan dat de repatriëring van Surinaamse ingezetenen de komende periode onder dezelfde stringente maatregelen zal voortgaan.1,590 views0 comments

Comments


bottom of page