top of page
Search

Vice President Michael Ashwin Adhin erkent partnerschap Suriname en Canada

Updated: Oct 28, 2019

De Vice President, Michael Ashwin Adhin, heeft namens de president, zijne excellentie Desire Delano Bouterse, een toespraak gehouden tijdens een receptie georganiseerd door de Canadese Ambassade. Dit evenement was in het kader van de viering van de eerste Canada Week in Suriname. De Republiek Suriname en Canada hebben een warme en vriendelijke relatie, die zich in de loop der jaren heeft uitgebreid tot een positief effect op de economische vooruitzichten.


Canada is momenteel een prominente investeerder in de winningsindustrie van Suriname en biedt economische activiteiten, waaronder het scheppen van banen en kansen. De bewindsman gaf in zijn betoog aan dat de particuliere sector een vitale motor blijft van groei en dat “business-to-business-engagements” daarom belangrijk zijn om de economische samenwerking te bevorderen en de samenleving als geheel ten goede te komen. “Als overheid ondersteunen wij volledig het faciliteren van dergelijke engagements. Het is aan de innovatieve ideeën, netwerken en vastberadenheid van de betrokkenen om deze inspanningen succesvol te maken. Daarom waardeer ik nogmaals het bezoek van Canadese zaken lui vandaag, met als nadruk, dat door matchmaking met Surinaamse bedrijven, er enkele tastbare beleggingsresultaten zullen zijn.” onderstreept hij.

Op het gebied van technische assistentie en capaciteitsopbouw worden het uitstekende partnerschap tussen Suriname en de Canadese Executive Service Organisatie (CESO) erkent, vooral omdat velen, in zowel de publieke als de private sector strategische ontwikkelingsgebieden hiervan profiteren. De bewindsman gaf verder aan dat er sinds de presentatie van geloofsbrieven van Ambassadeur Chatterjee er een duidelijke versterking is opgetreden in de betrekkingen tussen Suriname en Canada en dankte hij haar voor haar inspanningen. “Ik wil Canada feliciteren met de onlangs gehouden verkiezingen van maandag 21 oktober. Hartelijk dank, ambassadeur Chatterjee, voor het organiseren van de eerste Canada week in Suriname en ik kijk uit naar een terugkeer in de toekomst.” eindigde hij.

32 views0 comments

Comments


bottom of page