top of page
Search

Vice-President Michael Ashwin Adhin lanceert online service van e-visa en toeristenkaart.

Vice-President Michael Ashwin Adhin heeft de website voor de online service van e-visa en e-toeristenkaart maandag gelanceerd in hotel Torarica. Nu kan met het aanmaken van een account en het volgen van enkele stappen via een laptop, tablet of smartphone met internetverbinding, zowel de aanvraag als betaling digitaal worden gedaan. Vervolgens ontvangt men per e-mail de opgevraagde reisdocumenten.

Directeur Algemeen Beheer Consulaire Zaken van het ministerie van Buitenlandse Zaken, Luziano Truideman, laat via het Nationaal Informatie Instituut optekenen dat er al geruime tijd hard gewerkt is aan dit online systeem. De digitale versie van de e-visa en e-toeristenkaart zal veel voordelen met zich meebrengen. De afgedrukte documenten namen veel tijd in beslag en ging ook gepaard met hoge kosten.

Truideman zegt dat het toepassen van de iDEAL-online betaalmethode ook wordt bekeken. Een groot deel van de Surinaamse diaspora in Nederland maakt al geruime tijd gebruik van de ‘Personen van Surinaamse Afkomst’ (PSA-kaart) om visumvrij te reizen naar Suriname. Toeristen die nog geen gebruik maken van de PSA-optie kunnen de e-visa en e-toeristenkaart online aanvragen die zij per e-mail krijgen toegestuurd.

VFS-Global heeft geïnvesteerd in de bouw van de website, zowel de backoffice als de customer service. Dit project heeft Suriname niets gekost. Bron: Starnieuws


16 views0 comments

Comentarios


bottom of page