top of page
Search

Vice-President Michael Ashwin Adhin sport mee

Updated: Jun 13, 2019

PARAMARIBO – Op zondag 9 juni 2019 is een droom van velen uit de buurt Zorg en Hoop werkelijkheid geworden. Op deze dag werd namelijk het midsize multipurpose kunstgrasveld op het terrein van het Willebrord Axwijk-sportcomplex meer bekend als SOSIS in gebruik genomen. Het kunstgrasveld is de eerste aanzet van de rehabilitatie van het sport complex.

Door de rehabilitatie van het veld kunnen oefen wedstrijden beter worden afgewerkt, maar kunnen ook de competities beter geaccommodeerd worden. Vooral het laatste was op de dag van de opening duidelijk te zien. Na het officiële gedeelte is er gevoetbald op het veld. Zo is er een wedstrijd geweest tussen de spelers van het ministerie van Sport- en Jeugdzaken tegen de spelers van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Als tweede wedstrijd hebben de leden van De Nationale Assemblee en de Raad van Ministers het opgenomen tegen een selectie van de veteranen. Ook de Vice-President van Suriname, de heer Michael Ashwin Adhin heeft tijdens deze wedstrijd zijn kunnen getoond. Na twee sportieve wedstrijden zijn Sport- en Jeugdzaken en de veteranen selectie de kampioenen geworden.

Volgens Johan van Geyn, die namens de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) het woord voerde, was SOSIS niet in de planning voor het aanleggen van een kunstgrasveld, maar is intussen toch bewerkstelligd. De KNVB heeft verder ook zijn medewerking verleend om 52 world-coaches op te leiden die op een deskundige wijze en zinvol met de aanwezige jeugd in de middaguren kunnen werken om met de kracht van voetbal zichzelf te ontwikkelen op voetbalgebied, maar vooral ook op persoonlijk en sociaal vlak.

De regering zal blijven investeren in sport, dit is een belangrijk onderdeel wil je kwalitatieve sporters krijgen die ons land op internationaal niveau kunnen vertegenwoordigen. Volgens Adhin, is sport een van de manieren om te werken aan de ontwikkeling van het kind en de samenleving. Sporten draagt overigens bij aan een goede gezondheid. Daarom heeft de regering besloten om hoge prioriteiten te geven aan het verruimen van de sportfaciliteiten en speeltuinen en om deze dichterbij het volk te brengen om zo te werken aan een gezond Suriname, een gezonde leefstijl en bewegen te stimuleren.

De cijfers en analyses die de verschillende rapporten weergeven van de nationale en internationale organisaties over het toenemen van niet-overdraagbare ziektes bij de jongeren zijn schrikbarend. Verder heeft de sportminister de gemeenschap opgeroepen om te blijven bewegen en zorgvuldig om te gaan met de sportfaciliteiten.

Na het formele gedeelte hebben vriendschappelijke wedstrijden plaatsgevonden tussen Sport- en Jeugdzaken en Binnenlandse Zaken en als tweede wedstrijd de leden van De Nationale Assemblee en de Raad van Ministers tegen een selectie van de veteranen. Na twee sportieve wedstrijden zijn Sport- en Jeugdzaken en de veteranen selectie

de kampioenen geworden. De avond werd afgesloten met een wedstrijd van de veteranencompetitie.

de kampioenen geworden. De avond werd afgesloten met een wedstrijd van de veteranencompetitie.

12 views0 comments

Comments


bottom of page