top of page
Search

Vice-President onthuld 4e Baba en Mai monument

Updated: Jun 10, 2019

Vice President Ashwin Adhin heeft samen met andere prominente hindostaanse nazaten de onthulling gedaan van het 4e Baba en Mai monument .

Het monument is op 2 juni onthuld door  Stichting Hindostaanse Immigratie (SHI).

In zijn speech gaf de Vice-President  aan dat de voorouders die hier kwamen hebben erg veel moeite gedaan en veel ongemakken getrotseerd om hier te komen en de nazaten zijn ze hiervoor enorm dankbaar. Dankbaar voor alle offers die ze hebben gebracht om de gemeenschap in stand te houden, de leiders groot te brengen en te vormen, hun bijdrage op economisch gebied, hun bijdrage aan de onafhankelijkheid van ons land en de ontwikkelingen die ze voor ons land hebben gebracht.  

Door hun toewijding en harde werk zijn de nazaten van de hindustanen goed geïntegreerd in de samenleving. “Onze Surinaamse identiteit is divers,” en de nazaten van de hindustaanse contractarbeiders zijn een eminent deel van deze diversiteit. Ze zijn een onderdeel van de grote ‘bromki dyari van Suriname’, een die als eenheid met de andere culturele groepen in het land opgetrokken moet worden.

Behalve de onthulling van het beeld van Baba en Mai dat staat op het terrein van het commissariaat in Nieuw Amsterdam is ook het Lalla rookh pleintje onthuld en de kunstwerk van de Lalla Rookh boot onthuld in Commewijne. Deze kunstwerken zijn onthuld in het kader van de herdenking van 146 jaar hindostaanse immigratie op 5 juni 2019.


5 views0 comments

Comments


bottom of page