top of page
Search

Vicepresident Adhin leidt delegatie naar Caricom Summit

Updated: Mar 15, 2019

De vicepresident, Michael Ashwin Adhin, staat aan het hoofd van de Surinaamse delegatie die zal participeren aan de Caricom Summit op Trinidad & Tobago. De vicepresident vertegenwoordigt het Surinaams staatshoofd Z.E. Desiré Delano Bouterse tijdens deze speciale vergadering. De minister van Buitenlandse Zaken, Yldiz Pollack Beighle, maakt ook deel uit van de Surinaamse afvaardiging.


Deze vergadering van staatshoofden en regeringsleiders van de Caricom zal zich richten op de Caricom Single Market and Economy (CSME). De CSME zal als regionale initiatief, het enige onderwerp op de agenda zijn tijdens de tweedaagse bijeenkomst in Port of Spain. Tijdens de 39e meeting van Caricom staatshoofden en regeringsleiders in juli 2018 te Jamaica is deze meeting bepaald. De Premier van Trinidad en Tobaggo, Keith Rowley heeft toen aangegeven dat zijn land bereid is om deze speciale bijeenkomst te organiseren. De Premier is van oordeel dat de CSME van belang is voor de algemene ontwikkeling en vooruitgang van de regio.

Tijdens het recent werkbezoek van de Premier van Barbados, Mia Motlley aan president Desiré Bouterse is de CSME een belangrijk onderwerp geweest bij de gesprekken. De leiders zijn er onder meer over eens dat er nog veel werk verzet moet worden. Het participeren aan deze speciale CSME-meeting is hierom van groot belang. De meeting zal op 3 en 4 december plaatsvinden.


Bron: deboodsch

ap.today

2 views0 comments

Comments


bottom of page