top of page
Search

Wij moeten ons huiswerk maken voor aantrekken investeerders

Suriname moet zijn huiswerk maken, wil het investeerders die geïnteresseerd zijn in de potentie van het land, daadwerkelijk ertoe brengen kapitaal te stoppen in projecten. Vicepresident Ashwin Adhin heeft tijdens het bezoek van een Indiase handelsdelegatie onder leiding van de secretaris-generaal van de Wereld Hindoe Organisatie, Swami Vigyananand, opgemerkt dat ofschoon er interesse bestaat vanuit het buitenland, “Suriname zijn huiswerk moet maken.”


Het contact met de delegatie was gelegd tijdens de World Diaspora Conference. Tijdens het kort bezoek van de delegatie hebben onder andere Staatsolie, Grassalco, Datasur en Investsur presentaties gegeven over de mogelijkheden op het gebied van investeringen en partnership. Volgens het Nationaal Informatie Instituut (NII) was de delegatie onder de indruk van de potentie van Suriname. Er zijn presentaties geweest over de ICT-sector, het bankwezen en de agro- en mijnbouwsector.

Sergio Akiemboto, directeur van Grassalco, zegt dat enkelen hebben aangegeven dat als zij zelf niet investeren, zij binnen hun netwerk anderen erbij willen betrekken om te kijken naar de potentiële mogelijkheden. Volgens hem is er interesse om in de exploratie en productie van goud investeringen te doen. Akiemboto stelt dat het bedrijf altijd open staat voor elke serieuze partner om de mijnbouwrechten verder te ontwikkelen.

Tijdens de presentaties is ook gekeken naar de mogelijkheden op het gebied van goud, aardolie en bauxiet. Volgens minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen is specifiek gekeken naar mining opportunities. Belangrijk is volgens hem om de natuurlijke hulpbronnen op duurzame wijze te ontwikkelen.


Bron: starnieuws.com

8 views0 comments

Comments


bottom of page