top of page
Search

Adhin: Ziekenhuis Wanica biedt meer kansen aan mensen uit de buurt

Gezondheidszorg nu dichterbij de gemeenschap van wanica.

Vice-President Ashwin Adhin benadrukte de holistische benadering bij de oplevering van het streekziekenhuis Wanica. Volgens de Vice-President zijn verschillende stakeholders betrokken vanaf het opzetten tot de oplevering van het ziekenhuis. Volgens Adhin is er voor bouw een integrale benadering geweest met participatie van de private sector, de local contractors, friendships from china, en lokaal jong kader.

Het ziekenhuis dat op 7 februari 2020 werd opgeleverd zal ervoor moeten zorgen dat de gemeenschap van wanica gezondheidszorg nu binnen handbereik heeft. Bij de technische oplevering van het ziekenhuis zijn de spoedeisende huisartsen praktijk en een apotheek in gebruik genomen. Naast de gebouwen voor ligbedden beschikt het nieuwe ziekenhuis over accommodaties voor poliklinieken, operatiekamers, apotheek, intensive care, radiologie afdeling met daarin een CT-ruimte, laboratorium en spoedeisende hulp.


“Ontwikkeling is het weghalen van onvrijheden”, zei de Vice-President Michael Ashwin Adhin. “Met deze ontwikkeling wordt er kansen geboden voor mensen die in de buurt. De kans op het redden van een levensbedreigende situatie is groter met de komst van het ziekenhuis. Hiermee worden er zekerheden gegeven aan de gemeenschap voor goede gezondheid”, aldus Adhin.


De nadruk op het introduceren van de alternatieve geneeswijze werd ook door de Vice-President benadrukt. Eerder dit jaar zijn op het kabinet van de Vice-President de eerste stappen gezet om een Traditionele Medische Systemen Industrie in Suriname op te zetten. De traditionele genees systemen zullen worden gecertificeerd en geaccrediteerd. Deze zullen ook een bijdrage leveren aan de integrale benadering van gezondheidszorg in Suriname.


De Vice-President gaf verder ook aan dat dit ziekenhuis is niet alleen voor de burgers van Wanica bestemd is, maar voor heel Suriname. Bij eventuele calamiteiten hoeven slachtoffers niet meer naar Paramaribo te rijden voor medische hulp, er kunnen dus vele levens worden gered. Hij bedankte namens de President een ieder die heeft bijgedragen aan de totstandkoming van dit ziekenhuis, tot slot werd de gemeenschap gefeliciteerd met het bereikte mijlpaal.12 views0 comments

Comments


bottom of page