top of page
Search

Lelydorp blij met ingebruikname van het kunsgrasveld

Updated: Jun 13, 2019

PARAMARIBO - Op maandag 10 juni is het mini kunstgrasveld van Lelydorp onder grote belangstelling van de lokale samenleving in gebruik genomen. De eerste bal werd door de projectuitvoerder Johan van Geyn van de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond (KNVB) overhandigd aan de Vice-President van Suriname de heer Michael Ashwin Adhin en aan de minister van Sport en Jeugdzaken, Lalinie Gopal.

Volgens Audrey hankers, Districtscommissaris van Wanica Zuid-oost, is sport een van de basisbehoeften voor het welzijn van de mens. Door het opzetten van sportcentra door de regering wordt gewerkt aan de sportontwikkeling en zo ook aan de realisatie van de United Nations Sustainable Development Goals.

De rehabilitatie en aanleg van de mini kunstgrasvelden geschiedt door de regering c.q het ministerie van Sport- en Jeugdzaken met als projectuitvoerder de KNVB, waarbij de fondsen uit het Staatsolie sportfonds voortkomen. Om tot duurzame ontwikkeling te komen is aan dit programma ook een training “World coaches” gekoppeld. Deze coaches zullen verantwoordelijk zijn de begeleiding van de sociaal, maatschappelijke begeleiding van de jongeren. Zij zullen ook verantwoordelijk zijn voor de voetbal trainingen

Ook KNVB ambassadeur en voormalige profvoetballer, Aaron Winter, was aanwezig bij de ingebruikname van het veld. De heer Winter heeft tijdens de ingebruikname symbolisch een bal overhandigd aan Vice-President de heer Michael Ashwin Adhin en Minister Lalini Gopal.



18 views0 comments
bottom of page