top of page
Search

Suriname op Caricom-vergadering Trinidad

PARAMARIBO - Suriname doet mee aan een Caricom-vergadering voor staatshoofden en regeringsleiders binnen de Caricom. De meeting vindt plaats op 3 en 4 december op Trinidad & Tobago. Vicepresident Ashwin Adhin staat aan het hoofd van de Surinaamse delegatie die zal participeren. De minister van Buitenlandse Zaken, Yldiz Pollack Beighle, maakt ook deel uit van de groep, meldt het NII. 

De vergadering zal zich richten op de Caricom Single Market and Economy (CSME). De CSME zal als regionale initiatief, het enige onderwerp op de agenda zijn tijdens de tweedaagse bijeenkomst. Tijdens de 39e meeting van Caricom staatshoofden en regeringsleiders in juli 2018 te Jamaica is deze meeting bepaald. De Premier van Trinidad en Tobaggo, Keith Rowley heeft toen aangegeven dat zijn land bereid is om deze speciale bijeenkomst te organiseren.

Keith Rowley is van oordeel dat de CSME van belang is voor de algemene ontwikkeling en vooruitgang van de regio.Tijdens het recent werkbezoek van de premier van Barbados, Mia Motlley aan president Desiré Bouterse is de CSME een belangrijk onderwerp geweest bij de gesprekken. De leiders zijn er onder meer over eens dat er nog veel werk verzet moet worden. Het participeren aan deze speciale CSME-meeting is hierom van groot belang. Bron: De Ware Tijd online


7 views0 comments

Comentarios


bottom of page